Paket

Ja nu sitter jag här igen, väntar på att jimmy ska komma hem :)

Blev iallafall en liten promenad upp på ica som sagt, tog sin lilla tid kan jag säga men det var skönt att komma ut lite. Så nu har en del av kläderna som jag beställt åt bebis kommit! :)


Dessa söta kläder blev det:

Nu väntar vi bara på att våran lilla busunge skall titta ut! <3

29 April 2011

Nyss ätit och nyss duschat, nu sitter jag här och väntar på att håret skall torka lite till och så, sen tänkte jag ta en promenad upp på ica för att hämta ut ett av mina paket från ellos som kom idag :)

Jimmy är iväg och jobbar som vanligt, men det gör inget, det blir ju helg nu så.


Bebis <3

Föräldraträff nr1.

Så har vi varit på vår första träff på föräldragruppen idag, trodde att jag skulle hamna med lelle eftersom hon också skulle börja idag, men gruppen blev tydligen så stor att dom delade den på två.
Jimmy hittade iallafall någon som han kände i vår grupp :)

Andra paret ut att få barn blev vi, ja efter BF datumen såklart, men sen vet man aldrig, vi var alla beräknade till juni månad, utom en som var beräknad i början av juli.

Pratade om förlossning och smärtlindring idag, var kanonbra att få reda på lite även om det mesta var sånt jag kände igen, men det var väldigt bra för papporna att få reda på lite med :)

Nu ska jag se om jimmy vill se något på tvn innan vi ska sova.

40 dagar kvar!

Idag har det mest slöats här hemma, har packat upp en kartong med grejjor som vi hämtade ute i huset i helgen, har dock inte fått undan alla saker än..

Vi har nu 40 dagar kvar till det beräknade förlossningsdatumet, hade vi inte blivit flyttad på ultraljudet så hade det varit exakt en månad kvar idag eftersom att bm's uträkning innan ul var den 26 maj :)

För mig får liten komma precis när den vill nu, vet att jimmy tycker precis samma sak han med.
Känns som att vi har allt det viktigaste nu, fick hem bilstolen i fredags, oerhört tacksam att vi fått låna den! :)

Imorgon börjar föräldragruppen, hoppas på att få lite bra och nyttig information!


Nu ska jag se om det finns nåt att tugga på o ev. kolla lite på tvn med hjärtat mitt :)

V.35 (34+0)

Idag går vi in i vecka 35 och det är alltså ca 5 veckor kvar nu tills våran lilla älskade busunge är här hos oss!
Liten har levt om rejält i magen idag, har känts som om den gjorde frivolter där inne :P

Nu känns det verkligen att jag är gravid, allting är tungt och det gör ont och dessutom har mina fötter börjat svälla upp nu också..


Här kommer en uppdatering om denna vecka iallafall
:

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.Nu tycker mamma och pappa att du kan få komma ut, vi längtar efter dig bebis! <3

Skärtorsdag

Egentligen en helt vanlig dag ju, bara det att den tillhör påsken.

Imorse vaknade jag vid 06.30 ungefär och kände att jag inte kunde somna om alls, så jag klev upp och började göra ordning lite frukost på sängen till Jimmy eftersom han fortfarande sov, tror han uppskattade det och det känns ju bra att kunna göra honom glad ibland :)

Efter det har jag bara slappat här vid datorn eller i soffan framför tvn, och nu väntar jag på att Jimmy ska komma hem en sväng.

Liten busar i magen, man känner varje rörelse så himla tydligt, tror liten hade hicka tidigare med, jag har aldrig riktigt märkt av det tidigare så det var lite spännande :)

45 dagar kvar till beräknad förlossning nu med, och snart drar föräldragruppen igång, ska bli roligt att träffa andra som också gått ungefär lika länge!


<3

BM-besök - igår

Igår var jag till barnmorskan, klarade mig inte från stick i fingret den här gången, tyvärr..
Det gjorde ONT, mycket ondare än vanligt på grund av att jag är så uppsvälld och bortdomnad i fingrarna :(

Jag samlar ju som sagt på mig vätska, vilket i sin tur har lett till att jag fått karpaltunnelsyndrom (klicka på länken för mer info)

Aja, det gick iallafall bra hos BM, liten hade vänt sig med huvudet nedåt nu men fortfarande rörlig, bara att hoppas att den vill stanna så nu :)


Resultat
Blodsocker: 8,6
Sf-mått: 33cm
Hjärtljud: 154 s/m
Vikt: +9,6kg fr. hälsokontroll.


Nu längtar jag efter bebis otroligt mycket, självklart för att få ha liten här hos oss, men även för att bli av med dessa krämpor och så vill jag kunna få på mig förlovningsringen igen.

Älskade, älskade unge! <3

V.34 (33+0)

Idag går vi in i vecka 34, ca: 6 veckor kvar till beräknad förlossning, o jisses vad jag längtar.
Inatt drömde jag att liten kom till oss, helt otroligt.

Om denna vecka står det såhär:


Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


Älskade unge! <3

Bebiskläder

Här sitter jag med halsbränna för tredje dagen i rad, brukar kunna stå ut utan tabletter men inte nu inte..

Har iallafall klickat hem lite ursöta kläder från ellos till vårat lilla hjärta nu :)
Tänkte slänga in lite bilder för att visa dessa mysiga plagg, men självklart så vill inte datorn samma sak som mig för tillfället..

Nä nu ska jag nog ta o vila lite, är grymt orkeslös idag, orkeslös men ändå rastlös, dålig kombination^^

Unga mödrar

Min dag har inte varit den bästa ännu, sur o grinig o irriterad är jag, vet egentligen inte om det är något speciellt eller bara vanliga humörsvängningar..

Har inte gjort många knop alls, mest suttit här framför datorn och kollat på unga mödrar, har kollat klart på säsong 1-4 nu, ja jag har hållt på ett tag med dom, kanske sett 3-4 avsnitt nu idag bara. Säsong 1-10 ligger ute på www.kanal5play.se om någon mer än jag skulle vara intresserad :)

Igårkväll var vi iväg och bytte till sommardäck på min bil, så nu är vi klar med båda bilarna, fick även en ursöt body och ett par byxor till lillen!

Ingen kan nog riktigt ana hur mycket jag längtar efter den lille <3

Nu ska jag ta och slänga ihop nåt käk o sen får vi se vad som händer..

V.33 (32+0)

Hej!

Ännu en vecka har nu passerat och vi har nu 55 dagar kvar till beräknad förlossning.
Vi längtar nu tokmycket efter att bebisen skall titta ut till oss och just för stunden så känns det som en hel evighet tills det är dags.

Jag tänkte som vanligt ta och lägga in en liten uppdatering om vad som händer i denna vecka :)


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket


Mamma och pappa längtar efter dig massor, älskade bebis! <3

Bilduppdatering

Hejsan!
Tänkte lägga in lite nya bilder på magen, som jag tidigare lovat.

Vecka 30 (29+0)Dagens bild, vecka 32 (31+2)


Jodå, nog syns det att magen växer allt! <3

Födelsedagskalas + BM-besök

Hej!

Tänkte skriva lite om de senaste dagarna och så.. Det är ganska mycket som händer hela tiden.

I söndags fyllde min älskade sambo år, det var fullt upp från att vi vaknade tills långt in på kvällen. Det kom mycket folk på besök så det blev lite trångt men trevligt var det iallafall :)

Igår var jag som sagt till barnmorskan på kontroll, Jimmy kunde tyvärr inte följa med för det krockade med jobbet tyvärr..
Allting såg kanon ut :) Liten var vaken och tyckte att BM störde lite när hon skulle lyssna på hjärtljuden, så liten sparkade till apparaten så att BM tappade räkningen :P

Resultat
Sf-mått: 32cm
Hjärtljud: 156 s/m (vaken bebis)
Vikt: +5,9kg fr. hälsokontroll

Nu kommer det bli lite tätare mellan besöken eftersom det inte är så lång tid kvar, men sålänge liten har det bra så är jag glad! :)

<3

V.32 (31+0)

Hejsan!

Idag går vi in i vecka 32 av graviditeten, nu ser vi snart mål, helt sjukt att vi snart har en liten bebis här!

Var till barnmorskan idag, men jag uppdaterar mer om det sen. Ska även ta och göra en bilduppdatering snart, hade det inte varit så svårt att skriva på den här datorn så skulle jag uppdatera bloggen mycket oftare..

Aja, tar och slänger in lite info om veckan nu.


Vecka 32

Kroppen:
Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


<3

RSS 2.0