BM besök

Imorse var jag till barnmorskan igen på kontroll, passade på att beklaga mig över att jag svällt upp ännu mer nu, mina fötter ser nu ut som klumpar och fingrarna som korvar, känns som jag håller på att förvandlas till en ballong..

Inget blodprov idag iallafall, men kollade blodtryck och fick ta ett urinprov med för att kontrollera att det inte fanns någon äggvita i urinet, blodtrycket låg lite högt men ingen äggvita iallafall.

Fick ställa mig på vågen som vanligt och det enda jag kan tänka nu är, tur att det är över snart.

Mätte magen, sf-måttet låg på 36cm, denna gång och hjärtljuden låg på 152 s/m nu med, men bm lyckades precis väcka lillen innan vi skulle lyssna :)

Blir nytt besök på fredag för att följa upp med nytt blodtryck och urinprov för att se att det inte är någon havandeskapsförgiftning på gång, sen skulle jag få en tid för kontroll i hudik om inget hade hänt innan fredag.

Nu ska jag se om hjärtat vill hitta på något en liten stund :)

V.40 (39+0)

Jaha, då går vi in i vecka 40, förhoppningsvis den sista veckan, men det ska man ju inte ge sig tusan på.
6 dagar kvar till BF är det iallafall, och jag hoppas verkligen att liten tänker komma ut snart.

Annars har det inte varit några större förändringar den här veckan tycker jag, det är sammandragningar titt som tätt och en del molande "mensvärk" men inget större tecken tycker jag.

Slänger iallafall in veckans fakta här och nu:

V.40
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Bild på magen idag! (v.39+0)

29 Maj 2011

Så var man hemma igen, ja sen en stund tillbaka då, kikade ju inte in här direkt..

Var hos mormor och morfar tidigare och åt god mat, blev grillat kött och potatisgratäng, mums!
Sen blev det fika och lite tv o så. Morfar o Jimmy kikade på min bil och konstaterade vad jag misstänkte, att jag har hål i avgasröret, så det blir väl lagning till veckan..

Efter det åkte vi ut till mammas grav som jag ville och tände ett ljus för henne :) Var som vanligt väldigt fint där! Blir alltid lika glad för det.

Sen nu på kvallskvisten så åkte vi in till Jimmys mamma och fikade lite o pratade och så :)


Liten verkar fortfarande inte vilja komma ut, envis liten krabat det där, våran lilla älsking!

Morsdag

7 dagar kvar till beräknad födsel idag, verkar vara en envis liten bebis som bestämt sig för att stanna där inne så länge som möjligt. Verkar med andra ord som att jag får vänta ett år på att bli firad på morsdag.

Vi ska åka hem till min mormor och morfar och äta idag iallafall :)
Brukar åka dit på morsdag och fira mormor eftersom jag inte kan fira min egen mamma på samma sätt.

Men inte är hon bortglömd för det, skänker ett par extra tankar på henne idag och hoppas att hon har det bra där hon befinner sig!

Får se om jag kommer ihåg att svänga förbi graven en sväng sen med, men oavsett vad så finns mamma i mina tankar :)

Nu ska jag ta och duscha lite och göra mig redo inför att åka..


Älskade mamma!


Godmorgon

Natten har varit lugnt, sovit som en stock hela natten och inga känningar alls.. Tyvärr får man väl säga.

Nu på morgonen blev det frukost med nybakta scones framför tvn :)
Fick nå ryck o ställde mig o baka det första jag gjorde när jag vaknade, har nog aldrig hänt förr tror jag.

Nu laddar vi inför ett pass i tvättstugan. Börjar tvätta vid 11.

Hoppas ni alla har en bra morgon :)

Spännande

Natten till idag blev minst sagt lite spännande då jag vid 01-01.30 tiden fick uppleva mina första värkar, överlycklig blev jag även om dom gjorde lite ont. De kom med ca 2 min mellanrum men höll bara i sig i ca 10 sek och dom ska nog göra mycket ondare när det drar igång på riktigt, även om jag inte kunde prata under dessa värkar :P

Gick upp efter en stund och tänkte att vi får väl se om det håller i sig och blir nån förändring, men efter ett tag avtog det helt och jag kunde gå och lägga mig igen.

Efter det har det varit lugnt, lite sammandragningar bara, ingen smärta. Men det är lär ju varit ett tecken på att det faktiskt kan ske när som helst! Spännande!

26 Maj 2011

Orkade inte uppdatera något igår, gjorde inte så mycket, tog och diskade ett lass och så bara..
När Jimmy kom hem skulle vi åka o handla och jag insåg att jag helt plötsligt inte kunde ha ett enda par skor längre, inte ens Jimmys skor som jag gått i den senaste tiden passade, så vi fick åka upp till min moster så jag fick låna ett par skor av min lillebror som har ännu större fötter, suck.

Idag fick Jimmy sluta tidigt eftersom vi skulle på soc kl. 15.00 och skriva på faderskapsbekräftelse o.s.v, så nu är det gjort och det är skönt att ha det gjort nu när liten snart ska komma.

Blev lite käk på subway innan soc också lite shopping efteråt :)

Idag är det iallafall 10 dagar kvar till beräknad förlossning, idag är dagen vi hade som BF innan vi gjorde ultraljudet så jag måste erkänna att jag hoppats en del på att det skulle sätta igång idag men så verkar det inte bli, tyvärr.

Jag hoppas verkligen att bebisen kommer snart, både jag och Jimmy längtar så otroligt mycket nu :)


Älskade lilla bebis!

Nybäddat

Sen uppdatering idag, har varit lite osams med min dator då något gör att Mozilla kraschar hela tiden..

Idag var jag och hjärtat iväg på Jysk en sväng och köpte en ny kudde + påslakansett till bebis :)
Har bäddat och gjort fint i spjälsängen nu, det som saknas i sängen nu är ett spjälskydd, men det skall snart fixas!

Nu kan bebis få komma tycker vi. Dagarna känns så långa medan man bara går och väntar.

Tänkte lägga in en bild på sängen också :)Vart så sött med dessa apor :)

23 Maj 2011

Sitter och kikar lite på tv med hjärtat mitt, wheelers dealers, Jimmy fick bestämma :)

Har fått lite gjort idag fast det känns som att jag mest latat mig, men vi har nu äntligen bytt gardin i vardagsrummet, blev mycket bättre nu eftersom den gamla var lite kort.

Har bäddat i barnvagnen med och så har jag diskat lite.
Evighetsgöra är det på ren svenska.

Har även betalat räkningar, suck, men nu är det gjort iallafall.

Usch vilket tråkigt inlägg detta vart nudå, men äh, ska snart gå och lägga mig och som vanligt nu för tiden hoppas på att få vakna av värkar, jag vill ju att liten ska komma ut nu!

Bjuder på en bild på hjärtat mitt från Teneriffa i februari :)

V.39 (38+0)

13 dagar kvar till beräknad förlossning, tiden går undan, även om det känns som en evighet kvar så känns det fortfarande inte som att det var så länge sedan jag fick veta att en liten krabat flyttat in hos mig :)

Har som vanligt inte så mycket att skriva om graviditeten och så nu eftersom allt är bra och det inte skett några större förändringar.

Packade klart BB-väskan i förrgår iallafall, förutom de saker jag använder till vardags, de har jag skrivit upp på en lista i köket :) Skönt att ha det klart nu.

En update om veckan kommer här iallafall

V.39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

<3

14 dagar kvar

Dålig uppdatering av mig i helgen men jag har inte orkat.
Idag har vi 14 dagar kvar till beräknad förlossning fast jag tycker att den kan komma nu istället, skulle vara skönt att slippa de sista veckorna eftersom jag har så ont hela tiden, och självklart för att vi längtar så mycket med.

Sedan igår kväll har jag haft lite mer sammandragningar än förut, har även en mensvärksliknande känsla ibland, man kan ju alltid hoppas att det blir nåt mer snart.

Tänkte skriva lite om helgen med eftersom jag inte uppdaterat något.

I fredags var jag och hjärtat hem till min moster och hälsade på lite, såg nån knepig film på tvn o fikade lite.
Igår åkte vi upp till stugan och grillade, synd att det blåste så mycket bara, senare på kvällen åkte vi in till stan och gick på cruisingen och kikade, blev där till rätt sent, tror vi kom hem runt 2 eller nåt sånt.

Idag var vi hemma rätt länge, älskling tog tag i diskberget som vi hade så nu är det borta :)
Senare på eftermiddagen åkte vi upp till stugan och träffade jimmys mamma, sandra, damien, gunilla och hundarna en sväng.

Nu sitter vi bara hemma och hoppas på att få träffa våran lillfis snart!

Sängkläder m.m

Ägnar kvällen åt att spana in sängkläder till lillens spjälsäng + gardiner till vardagsrummet mm..
Skulle även behöva fixa ett spjälskydd till sängen med.

Har som sagt en del kvar att skaffa men det allra mesta är sånt som det inte är någon panik med.

Jag hoppas att liten vill komma ut snart, bm sa ju i måndags att hon inte var helt säker på om jag skulle hinna dit några fler gånger, dvs att bebisen kunde komma nu under dessa två veckor men vi får väl se.

Allt jag känner är att det trycker nedåt (gjort länge), och att det liksom ilar till ibland (beror på att bebisen liggen och trycker med huvudet nedåt)..

Inga direkta förverkar och har inte så mycket sammandragningar heller tycker jag..
Suck, känns nästan som den aldrig vill komma ut..

19 Maj 2011

Idag har jag inte gjort speciellt mycket alls, har varit sjukt trött vilket kan bero på att jag sover som en kratta på nätterna nu, dessutom vaknar jag oftast väldigt tidigt och kan inte somna om hur mycket jag än försöker..

Har inte haft lika ont i händerna idag iallafall, men dom är otroligt svullna, likaså mina fötter.

Jimmy har precis kommit hem från jobbet, skönt! Han var hemma en sväng på dagen idag med, händer inte så ofta längre.

Ska snart börja göra ordning mat, blir tacos hos oss ikväll :)
Tidigare blev det stuvade makaroner och stekt falukorv, lyxmat två gånger idag! :)

Känner att detta blev ett rätt meningslöst inlägg, men jag vet inte vad jag ska skriva om..

Ingen bra dag

Jag orkar inte mer nu, idag känner jag att jag bara vill kapa av mig händerna eftersom dom värker så förbannat!
Det enda som hjälper en liten stund är att sitta med kylklampen mot handlederna, men som sagt, det hjälper bara en kort stund. Jag blir tokig!

Behöver städa hela lägenheten, men jag kan inte på grund av att händerna värker så otroligt mycket, skulle dessutom behöva ta en dusch eller ett bad men det är väl bara att glömma eftersom värme gör det värre, lika bra att glömma disken med eftersom det blir samma sak där!

Nu är jag less på detta, men det finns inget att göra åt saken, bara vänta på att ungen tänker komma ut och några såna tendenser finns inte.

Vill inte ha konstant ont längre, vill kunna göra saker och jag vill få bort all vätska så mina fingrar slipper se ut som grillkorvar..


Förlåt för gnälligt inlägg men jag måste få ur mig allt.

Paket nr 3

Fick hem det senaste som jag beställde från ellos idag :)
Lite kläder till liten som jag kände att vi behövde.


Startsett på 8 delar


Söta byxor med igelkottar på


Vet att det är mycket svart och vitt men det är ju så fint, blir mer färger sen när liten är ute och vi vet vad det är för en liten krabat med :)

Föräldraträff nr.4

Sista gången på föräldragruppen idag, lite synd eftersom det  är nu som gruppen börjar komma ihop sig.
Nästa gång gruppen träffas är när alla fått sina bebisar så vi får väl se när det blir.

Pratade om amning idag, om vilka fördelar som finns med amning osv. Fick även se film om detta :)
Inte helt enkelt men man lär sig nog säkert rätt fort.

Sedan fick vi testa olika grepp/saker som killarna eller den som följer med till förlossningen kan göra för att underlätta och hjälpa tjejen genom smärtan under värkarbetet.

Jag är iallafall rätt nöjd med föräldragruppen, tycker vi fått mycket bra information och så, kanske absolut bäst för de blivande papporna :)

BM besök igen

Japp idag var det alltså dags igen, den här gången förstod jag att hon skulle sticka mig med men det gick relativt smärtfritt ändå den här gången, mycket tack vare att hon stack mig i pekfingret istället för långfingret.

Har den senaste veckan misstänkt att bebis fixerat sig vilket jag fick bekräftat idag, känns skönt att den ligger startklar nu, lite värkar på det här så blir det kanon :P

BM sa även att min mage har börjat sjunka ner nu, tyckte väl jag med att den hade börjat göra det, men andra ser ju sånt lättare än man gör själv.

Dagens resultat
Blodsocker: 6,3
Sf-mått: 35cm
Hjärtljud: 152 s/m
Vikt: +15,2kg fr. hälsokontrollen.


Nu vill vi att liten ska komma! <3

V.38 (37+0)

Ännu en vecka närmare och 20 dagar kvar till beräknad förlossning!

Har inte så mycket att skriva själv eftersom att allt består av att vänta just nu bara..
En uppdatering om veckan kommer här iallafall :)


V.38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


<3

Helg

Hejsan!

Igår blev en hel del gjort när det gäller tvätt, så nu är istortsett allt ihopvikt och inlagt i skåp och lådor. Jimmy rensade även ut en massa kläder så man kan nästan tro att han inte ska ha nå kläder kvar men ändå har han mer än mig.
Hur vanligt är det egentligen, att killen har mer kläder än tjejen menar jag.?.

På kvällen igår tog vi en tur till hudik på cruisingen men det var inte så mycket att hurra över, dåligt väder o rätt dålig planerad bana enligt mig.

Idag har vi inte gjort så mycket här hemma, blev en relativt sen frukost och sedan kollade vi på några avsnitt av weeds. På eftermiddagen åkte vi upp till min moster och hälsade på och där har vi varit tills vi kom hem för kanske 20-25min sen..

Imorgon blir det BM-besök och föräldragrupp :)

Tvättstuga

Precis klar med tvätten och har hämtat upp allt från tvättstugan, blev totalt 5 maskiner idag, jag förstår inte hur man kan ha så mycket tvätt, men allt som kommer från huset skall ju tvättas upp och så vidare.

Tänkte strax ta o börja vika och sortera lite tvätt så allt slipper ligga i ikea påsar över hela lägenheten.

In till stan senare och fixa allergitabletter åt Jimmy eftersom dom är slut, sen får vi se vad som händer, och förresten, vart tog sommarvädret vägen?

Paket nr 2.

Fick paket från ellos idag, så nu har jag äntligen fått allt jag beställde första svängen, resten är också påväg, fick sms från posten om att det var skickat så kanske på måndag då :)

Detta fanns iallafall i dagens paket:

3 jättesöta pyjamasar i strl 56, köper nästan inte alls nåt i 50 eftersom bebisen ändå kommer växa ur den storleken på en gång.

Undrar hur stor min lillskit kommer vara, nu är jag nyfiken!

Lögner

Jag förstår inte varför det är så otroligt svårt för vissa att vara ärlig, och att hålla det man lovar..
Det kan ju inte vara så svårt egentligen, och alla mår väl mycket bättre av att  vara ärlig?

Vissa tycker tydligen att det är enklare att hela tiden komma på nya lögner och att svika andra om och om igen istället för att bara säga som det är.

Sanningen är mycket bättre även om den inte alltid är smärtfri, en lögn gör mycket ondare.

Varför såra varandra genom att ljuga, 9 av 10 gånger så kommer ändå sanningen fram till slut, men då är det för sent, då har man redan sårat någon så mycket mer än man skulle gjort om man skulle varit ärlig från början.

Nä nu är jag less på dessa lögner och svek.
Ärligheten varar längst!

Tråkdag

Dagen har varit grymt tråkig hittils iallafall, bara varit hemma och diskat och så..
Just nu sitter jag och väntar på att Jimmy ska komma hem, sen blir det mat, mitt förslag blev lasange men sen får vi se vad herrn tycker..

Liten har bökat omkring en del idag, fick bland annat världens karatespark rakt upp mot revbenen på höger sida, inte skönt!
Skulle inte förvåna mig om det blir en kampsportare av krabaten som har bosatt sig hos mig och inte alls verkar ha några planer på att komma ut ännu..

Magen

Länge sedan jag uppdaterade med någon magbild nu, beror dels på att jag har glömt att knäppa och dels på att det inte är roligt längre nu när kameran blivit så dålig. Jag måste verkligen köpa en ny!

Men här kommer iallafall två bilder på magen från idag, v.37 (36+2)


Som sagt, ingen vidare kvalité på bilderna men ja, dom får duga.


Undrar vem som gömmer sig därinne? :P

11 Maj 2011

Håller på att kika igenom bebiskläderna som vi har och insåg just att vi hade lite för lite kläder ännu så därför bestämde jag mig för att beställa hem lite mer, blev ett startsett på 8 delar och ett par söta byxor :)

Sitter också och funderar på vad jag skall packa i BB-väskan och hur mycket, tips?

25 dagar kvar till beräknad förlossning! Fast jag tycker nog att lillen kan få komma ut nu istället, alldeles tokjobbigt att bara vänta nu den sista tiden som är kvar..

Nä nu ska jag fixa nån varm macka och fika lite :)

Gårdagen

Igår var det dags för den tredje föräldraträffen och denna gång var vi ihopslagna med Lailas grupp så vi var rätt många i rummet samtidigt och det blev grymt varmt.

Fick information från folktandvården om tänderna under graviditeten samt om bebisens tänder, tips som man självklart kan ta åt sig av även om man inte är gravid också så att säga.
Därefter kom en tant från socialtjänsten och informerade om hur det går till att göra en faderskapsbekräftelse mm..

Sist kom en barnmorska och pratade lite om förlossningsdepression (mammadepression som hon kallade det) och så lite om annat, och sedan fick vi se en film som handlade om att knyta an till sitt barn.


Efter föräldragruppen så åkte jag och Jimmy ner på stan och käkade på subway, sen bestämde vi oss för att åka och slänga lite gammalt skit från huset på soptippen, pappa och bror kom och hjälpte Jimmy att lyfta eftersom att jag inte får göra det nu.

V.37 (36+0)

Oj  vad det går undan, nu är det ju snart dags!
Märker att jag hela tiden letar förlossningstecken nu, o det är väl inte så konstigt, vill att lillskrutten ska komma nu, känns som vi väntat länge nog!

Hur som så är det ju ingen evighet kvar (även om jag känner så ibland), oavsett om jag skulle gå över tiden så kommer liten snart att vara här, helt otroligt! :)


Här kommer lite om denna vecka:

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Mammas och pappas gounge! <3

Helgen

Jadu, inget blev väl inte riktigt som tänkt, fredagen blev rent utsagt usel så det lär vi ta igen vid ett senare tillfälle.

Lördagen blev det lite grillning med lillebror och Jimmy i Jimmys stuga, kanon!

Idag har vi inte gjort så mycket, varit in till stan o handlat lite och så och just nu sitter vi bara här hemma.
Jag är grymt trött men samtidigt vill jag göra något, mår dessutom lite konstigt, ungefär som illamående fast inte lika kraftigt..
Småsugen på något med, fast ändå inte, har liksom inte riktigt någon aptit. Mysko..

Aja, ska höra med Jimmy om han vill hitta på något snart innan klockan blir för mycket..

6 Maj 2011

Idag har jag och Jimmy varit tillsammans i 1 och ett halvt år (förlovade i ett halvår med för den delen)!!

Det känns riktigt bra tycker jag, och vi får väl se vad  vi ska hitta på för något lär vi ju göra :)
Just nu jobbar han så jag vet inte alls när han slutar och kommer hem, men förhoppningsvis blir det inte allt för sent..

Kanske ska vi gå ut och äta lite eller så, nåt annat än pizza o hamburgare isåfall :)

Tänka sig, ett år och sex månader med min prins och om ca 1 månad är våran lilla älskling här! Underbart!


Bild på oss tagen på Teneriffa i februari


<3

5 Maj

Dagens datum är som sagt 5 Maj, det betyder att det nu är endast 1 månad kvar till beräknad födsel! :)

Nu får liten verkligen komma precis när den känner för det, nu längtar vi så mycket!
Känns just nu som att vänta är det enda man gör..


Mamma och pappa älskar dig bebis!

Körkort

Idag är det 2 år sedan jag klarade uppkörningen och fick mitt körkort, vilket också betyder att min prövotid tar slut nu!
Har ännu inte blivit stoppad av polisen en enda gång, inte ens en vanlig blåskontroll har jag gjort.

Helt otroligt, minns hur sjukt nervös jag var för två år sedan, det var min andra uppkörning eftersom att jag rent av  slarvade bort den första, minns att jag var säker på att jag hade kuggat mig den här gången också eftersom jag trodde jag hade missat en 70 skylt eftersom jag kom på en 90 väg o helt plötsligt blev det 50.

Det visade sig iallafall att jag inte hade missat något och jag klarade mig, härlig känsla! I promise!

Kommentarer

Förlåt att jag har varit så dålig på att svara på kommentarer!

Jag ska försöka bli bättre på det, har börjat på att svara ikapp på alla tidigare kommentarer nu och är klar med januari och februari, så om ni lämnade någon kommentar då så kan ni kolla i det inlägget så bör det finnas svar där nu :)

Vet inte om det finns nåt bättre sätt att svara på kommentarerna än att göra en egen kommentar i inlägget det gäller?.

Föräldraträff nr2

Var på andra träffen med föräldragruppen på eftermiddagen idag :)

Kollade på en film om förlossning och pratade om sugklocka och även lite om olika komplikationer, inget som gör mig rädd iallafall :P

Fick prova lite andningsteknik och så avslutade vi med avslappning.

Tycker att det är jätteroligt att Jimmy också vill gå på träffarna och att han faktiskt tycker att det är intressant, det glädjer mig verkligen!


Älskar dig Jimmy, dig och bebis!

BM besök

Varit till barnmorskan idag på morgonen, går ju varannan vecka där nu när det inte är så långt kvar.
Klarade mig från stick i fingret idag, var väldigt orolig för att jag skulle behöva göra det innan, det gör ju så grymt ont nu när jag är så svullen..

Liten ligger kvar med huvudet nedåt och har fortfarande inte fixerat sig, men det är ju inte heller säkert att den gör det, BM kollade till och med med ultraljud idag för att se att liten låg med huvudet ner :)

Konstaterade även att jag börjat få lite foglossning men det är inte speciellt farligt, jag är mest lite ömmare än  vanligt bara, vissa dagar märker jag knappt av det och det är ju sånt som hör till såhär på slutet av graviditeten.

Dagens resultat
Sf-mått: 34cm
Hjärtljud: 152 s/m (bebis vaken)
Vikt: +13kg fr. hälsokontrollen.

Känns så himla skönt att bebis snart är här!

V.36 (35+0)

4 veckor kvar nu, nedräkning pågår för fullt.
Veckorna bara flyger förbi, ändå känns det som att det går med snigelfart just nu, snart är liten här och då kommer jag väl tycka att allt gått så fort istället..

Vet inte vad jag ska skriva, tycker inte det händer så mycket, det är mest bara o vänta nu sista tiden men jag ska iallafall ta och lägga in en uppdatering om denna vecka.


V.36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

<3

Inbrott

Så himla surt!

Idag när vi skulle iväg på kalaset så gick vi genom vinden eftersom att dem vi var hos bor i samma hus som oss, då upptäcker vi att en massa utav förråden där uppe har blivit uppbrutna och alla grejjer ligger som i ett enda kaos i alla förråd.

Vårat förråd hade inte klarat sig, det var totalt kaos där :(

Varför kan folk inte lära sig vad ditt och mitt betyder och ge fan i andras prylar?!
Även om inget av värde direkt hade försvunnit så är det ändå otroligt tjatigt att få alla saker upprivna och utspridda..

Suck, aja...

Imorgon blir det BM-besök på morgonen och sedan föräldragrupp på eftermiddagen :)
Nu ska jag ta o sova snart, börjar bli riktigt trött..

Kalas

Idag har vi varit på 1-års kalas, lilla Sid som fyllde år!

Blev massa fika och en hel del stoj och stim, Sid fick självklart en massa fina presenter och han sken som en sol mest hela tiden! :)

Tänk vad stor han blivit, tiden går så himla fort!


Nu längar vi massor efter våran lilla skrutt!
<3

Grillning

Igår var det valborg och kvällen spenderades hos Kennet med en massa folk.

Det blev grillning och alkohol för de allra flesta, ingen alkohol till mig då såklart utan jag höll mig till min cola jag.
Gott var det iallafall :)

Enda riktiga nackdelen med kvällen var väl att det blev så kallt..
Kom hem rätt sent så just nu känner jag mig som ett slakt..

RSS 2.0